Wij dagen je uit

Grote avond
Zie jij jezelf al staan op een groot toneel, met familie in de zaal die luid applaudisseren omdat jij de sterren van de hemel hebt gezongen of gespeeld? Het kan tijdens de Grote Avond! Eens per twee jaar voeren onze leerlingen een toneelstuk op in de grote zaal van de Hanzehof. Naast het acteerwerk en de zang verzorgen zij ook zelf de choreografie, de muzikale begeleiding en de decors en kostuums.

Going Global
Het Baudartius College zet zich vaak in voor goede doelen. Zo doen wij om het jaar mee aan Going Global van Stichting Edukans (www.edukans.nl). Dit is een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Bij deze actie draait het, naast het ophalen van veel geld, ook om bewustwording en uitwisseling. In het schooljaar 2015-1016 hebben wij 20.000 euro opgehaald voor beter onderwijs in Ghana.

Bloemlegging Holten
Al meer dan 50 jaar brengen leerlingen van onze school een bezoek aan de Canadese begraafplaats in Holten. Zij herdenken daar 31 Canadese militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Voorafgaand aan de herdenking krijgen ze les over de bevrijding en twee vertegenwoordigers van elke klas (leerjaar 1 en 2) leggen in Holten bloemen bij de Canadese graven. Een waardevolle traditie, waarbij we contact proberen te houden met de nabestaanden van de gesneuvelde militairen.

Olympic Moves
Olympic Moves (voorheen Mission Olympic) is, met jaarlijks ruim 150.000 deelnemende leerlingen in de voorronde en 6000 in de finale, het grootste sportevenement van Nederland voor leerlingen. Georganiseerd door de KVLO (Koninklijke Vereniging voor leraren Lichamelijk Opvoeding) worden scholen aangemoedigd deel te nemen aan dit evenement. Ook het Baudartius College doet hier al sinds 2006 aan mee. Als school kun je kiezen uit 16 verschillende sporten. Daarna is het aan de leerlingen om zich in te schrijven voor een sport die hen leuk lijkt of waar ze goed in zijn. Voor enkele van deze sporten worden na schooltijd zelfs aparte trainingen georganiseerd.

BC Sport
Uitslagen, schoolrecords, verslagen en beeldmateriaal van onze sportactiviteiten staan op www.bcsport.nl.