Toelatingsbeleid

Aanmelding brugklas

Ouders melden hun zoon/dochter aan via de website van onze school tussen vanaf 1 maart 2018. De plaatsing is afhankelijk van het advies van de basisschool, dat gebaseerd is op het leerlingvolgsysteem.

Passend onderwijs

Het Baudartius College is een zogenaamde begeleidingsschool. Voor vragen kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator Stieneke Lodeweges (s.lodeweges@baudartius.nl).

Toelatingscriteria

De basisschool geeft een niveau-advies en een plaatsingsadvies. Het niveau-advies is in de meeste gevallen eenduidig. Het plaatsingsadvies kan inhouden dat de leerling het beste kan beginnen in een  gecombineerde niveauklas: een mavo/havo- of een havo/atheneum-dakpanklas. Aan dit plaatsingsadvies zullen we waar mogelijk gehoor geven, maar soms zullen er ook redenen zijn om daarvan af te wijken.

Mavo
Een leerling met een positief  mavo-advies van de basisschool, onder andere gebaseerd op het leerlingvolgsysteem, wordt toegelaten tot onze school. Vmbo-tl- of vmbo gemengde leerweg-advies zijn hieraan gelijk.

Havo
Een  leerling met een positief havo-advies, onder andere gebaseerd op het leerlingvolgsysteem, wordt toegelaten tot onze school. Als de havo-leerling ervoor kiest om Cambridge Engels te volgen in plaats van regulier Engels dan maakt de leerling een instaptoets.

Vwo
Een leerling met een positief vwo-advies van de basisschool, onder andere gebaseerd op het leerlingvolgsysteem, wordt toegelaten tot onze school. De leerling kan naar wens  in een homogene atheneum- of gymnasiumklas geplaatst worden. Als de vwo-leerling ervoor kiest om Cambridge Engels te volgen in plaats van regulier Engels dan maakt de leerling een instaptoets.