Onze activiteiten

Op het Baudartius College is meer te doen dan alleen lessen volgen. Wij dagen je uit om je artistiek, sportief, wetenschappelijk, maatschappelijk en internationaal te ontwikkelen. Naast schoolfeesten, sportdagen, excursies en wedstrijden zijn er een aantal specifieke activiteiten die passen bij onze kernwaarden en tradities.

Grote avond
Zie jij jezelf al staan op een groot toneel, met familie in de zaal die luid applaudisseren omdat jij de sterren van de hemel hebt gezongen of gespeeld? Het kan tijdens de Grote Avond! Eens per twee jaar voeren onze leerlingen een toneelstuk op in de grote zaal van de Hanzehof. Naast het acteerwerk en de zang verzorgen zij ook zelf de choreografie, de muzikale begeleiding en de decors en kostuums.

Going Global
Het Baudartius College zet zich vaak in voor goede doelen. Zo doen wij om het jaar mee aan Going Global van Stichting Edukans (www.edukans.nl). Dit is een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Bij deze actie draait het, naast het ophalen van veel geld, ook om bewustwording en uitwisseling. In het schooljaar 2015-1016 hebben wij 20.000 euro opgehaald voor beter onderwijs in Ghana.

Bloemlegging Holten
Al meer dan 50 jaar brengen leerlingen van onze school een bezoek aan de Canadese begraafplaats in Holten. Zij herdenken daar 31 Canadese militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Voorafgaand aan de herdenking krijgen ze les over de bevrijding en twee vertegenwoordigers van elke klas (leerjaar 1 en 2) leggen in Holten bloemen bij de Canadese graven. Een waardevolle traditie, waarbij we contact proberen te houden met de nabestaanden van de gesneuvelde militairen.

BC Sport
Uitslagen, schoolrecords, verslagen en beeldmateriaal van onze sportactiviteiten staan op www.bcsport.nl.