Brugklasbode

Nog één keer onze Brugklasbode doorlezen? Klik hier en download de brugklasbode hier online! 

 

Ontdek al onze mogelijkheden

Heb jij al zin om naar de middelbare school te gaan? Vast wel! Maar misschien vind je het ook een beetje spannend. Je gaat naar een ander gebouw, met een nieuwe klas en je krijgt natuurlijk ook andere vakken. Maar eerst moet je nog beslissen welke school het wordt. Maak kennis met onze school en ontdek alle mogelijkheden voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Je voelt je vast snel thuis op het Baudartius College.

Op je eigen niveau

Het Baudartius College is een school voor leerlingen met een mavo-, havo-, atheneum- of gymnasiumadvies. Jouw basisschool geeft ons een advies waardoor wij weten in welke brugklas jij het beste kunt starten: mavo/havo, havo/atheneum, atheneum of gymnasium. In leerjaar 2 ga je dan verder op het niveau waar jij het beste past: mavo, havo, atheneum of gymnasium.

Je niveau waarop je start staat dus vast. Maar leren is extra fijn als je doet wat je leuk vindt! Wat past bij jou?

Aan de Berkenlaan

Alle brugklassers krijgen les in het gebouw aan de Berkenlaan. Naast de leerlingen uit het eerste jaar kom je daar alleen tweedeklassers tegen. Het is een klein gebouw zonder trappen, je kunt hier eigenlijk niet verdwalen. Na een paar dagen weet je al de weg in je nieuwe school. Omdat het gebouw niet zo groot is, houden we goed overzicht en helpen we je als dat nodig is. Zo leren we niet alleen jou goed kennen, maar jij ons ook!

Je kunt nu digitaal een kijkje nemen in onze school met onze virtuele wandeling.

Speciaal voor je ouders

Voor jou is de zoektocht naar een nieuwe school spannend, maar ook voor je ouders/verzorgers is het (vaak) nieuw. Ook zij hebben veel vragen over de brugklas. De meest voorkomende vragen hebben we, samen met onze antwoorden, hier op een rijtje gezet.

Staat die ene vraag er niet tussen? Stel hem dan gerust aan Susan van den Berg (s.vandenberg@baudartius.nl), assistent-afdelingsleider van de brugklas.

 

@bc

Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 hebben wij @bc gemaakt. Een magazine over onze brugklas die je HIER kunt downloaden en lezen.