V5 blaast hoog van de toren!

Na ‘heel V4 bakt’ als afsluitende mentoractiviteit van het vorig schooljaar was het aan het begin van dit nieuwe schooljaar tijd voor de kersverse V5-leerlingen om hoog van de toren te blazen. Samen met de mentoren beklommen zij de toren van de Walburgiskerk: de perfecte plek om goed overzicht te hebben over de prachtige, historische stad Zutphen. Omdat het fantastisch helder was, konden we zelfs Deventer, Brummen en een stukje van Apeldoorn zien liggen.

       

De klim viel niet mee, maar halverwege werden we getrakteerd op een interessant historisch verhaal over de klokken van de toren. De leerlingen mochten zelfs om de beurt met een hamer op de klokken slaan. Of dat ook tot in de verre omtrek te horen was, is nog maar de vraag, want de meeste leerlingen waren erg bescheiden met hun klap.

Eenmaal bovenop probeerden sommige leerlingen hun huizen te ontdekken, of winkels. Ergens, half verscholen achter de Sint Janskerk stond ons oude, vertrouwde Baudartius geduldig te wachten tot de lessen de volgende dag weer zouden beginnen.

Dietske van den Berg