Prestatieweek juli

De laatste prestatieweek van dit schooljaar was veelzijdig: een projectweek op school, met je lijn op kamp, met je lijn op het toneel of zelfs met klasgenoten de grens over. Enkele voorbeelden:

Voorstelling KC

Op donderdag 11 juli was de KC Voorstelling ‘Lang & Gelukkig’ in de Hanzehof. De KC- leerlingen wisten deze voorstelling binnen een week op de planken te zetten, een geweldige prestatie! In verschillende groepen, -toneel, dans, muziek, decor en kostuum-, hebben ze keihard gewerkt om een fantastische voorstelling op te kunnen voeren. Een uitgebreide fotoreportage van ‘Lang en Gelukkig’ staat in ons fotoalbum.

     

Romeinse historie in de Provence

Van zaterdag 7 juli tot 14 juli waren twee klassen vwo 3 van zowel het Stedelijk als het Baudartius naar de Provence. De leerlingen maakten kennis met de rijke Romeinse historie van deze mooie streek in Zuid-Frankrijk. Daarnaast beleefden ze veel plezier met kamperen en koken voor 56 leerlingen! Met temperaturen van rond de 30 graden waanden zij zich al in de zomervakantie maar gelukkig was dit een werkweek…

     

Havo 3 voltallig teruggekeerd uit Veenhuizen

Havo 3 kreeg een voorproefje van het vak maatschappijleer. Er moest een maatschappij-gerelateerd betoog worden gemaakt, de rechtbank in Zutphen werd bezocht en als klap op de vuurpijl volgde nog een excursie naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Op deze eens zo desolate plek in het Drents-Friese grensgebied werd in de 19e eeuw een proefkolonie gesticht om daklozen, landlopers en wezen een ‘heropvoeding’ te geven. Gaandeweg werden de gebouwen in gebruik genomen als gevangenis, waarbij “De Rode Pannen”-afdeling een beruchte reputatie opbouwde. Tegen alle verwachtingen in wist heel havo 3 te ontsnappen en weer heelhuids in Zutphen terug te keren.

     

Indrukwekkende fototentoonstelling

Modules leerjaar 1 bezocht de schitterende World Press Photo tentoonstelling in de Walburgiskerk, erg indrukwekkend!

   

Combinatie tussen AK en GS in bovenbouw: nasleep van WO I
Newsflash: Oostenrijk-Hongarije opgedoekt en opgedeeld

Wenen, juli 2019 – Op het Baudartius College in Zutphen is onlangs het land Oostenrijk-Hongarije opgeheven tijdens de conferentie van Trianon en St. Germain. Onder het toeziend oog van de heren Wilson (vredelievend als altijd met zijn 14 punten-plan wapperend) en Clemenceau (die vooral eiste dat beide landen zo klein mogelijk werden) kwam er een verrassend product tevoorschijn. Tsjechië en Slowakije gingen niet samen in zee, en ook Slovenië had geen trek om door Groot-Servië te worden opgegeten. Denk niet dat de nieuwe indeling van Midden-Europa zonder slag of stoot bereikt werd: vooral de Tsjechen presteerden het om 1 minuut voor 12 alle bestaande verdragen ineens aan hun laars te lappen. Een interventie van Wilson en Clemenceau was nodig om toch nog enigszins tevreden huiswaarts te keren.
   

Samen sterk tijdens het Sportlijnkamp

Leerjaar 1 van de Sportlijn ging een aantal dagen naar Zeeland. Het werd een sportief en beregezellig kamp. Zelfs de hoge Zeeuwse golven werden dapper getrotseerd!