Op studiereis naar Canada

Wij zijn Sophie Hendrikse (V4) en Elise Kramer (H4) en wij zijn van 14 tot en met 21 april samen met meneer Oosten en mevrouw van Zomeren naar Canada voor de Studiereis Cultuur Profiel Scholen. Tijdens deze reis gaan wij verschillende scholen bezoeken, leren we over de kunst en cultuur van Canada en krijgen we cursussen over PeerScholar.
PeerScholar is een innovatief online onderwijsinstrument, dat leerlingen ondersteunt in samen werken, leren en reflecteren. Docenten kunnen met deze wetenschappelijk beproefde methode op een unieke manier vakinhoudelijke én vakoverstijgende opdrachten en toetsen aanbieden. In PeerScholar kan de docent naar eigen inzicht opdrachten maken, bestaande opdrachten gebruiken en de beoordelingscriteria instellen. Zo wordt het eenvoudig om te differentiëren, materiaal te delen en het leren digitaal te volgen.
Leerlingen doorlopen PeerScholar in drie fasen: creëren, beoordelen en reviseren. Daarbij geven en ontvangen ze feedback op elkaars werk. Dat zorgt voor meer kennis, betere reflectievaardigheden en leren van de aanpak van een ander. PeerScholar is een multimediaal instrument, waarbij alle digitale middelen kunnen worden ingezet. De methode verrijkt het leren en biedt maatwerk voor ieder vak en schooltype.

Het gaat een leerzame reis worden en we delen onze ervaringen graag met jullie!

Via sociale media houden de dames iedereen op de hoogte en via onderstaande link is een verslag beschikbaar van dag tot dag én met veel foto’s!
http://www.ict-edu.nl/reisverslag/canada-reisverslag-april-2018/#1