Onze Edukansers zijn gekozen!

Dit jaar is Edukansjaar op het Baudartius College. Edukans is een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Al ruim 14 jaar zijn wij als school verbonden aan deze organisatie. Mocht u meer willen weten over Edukans, dan kunt u een kijkje nemen op www.edukans.nl . In onze lessen staan we stil bij het onderwijs in Ethiopië. Dit land is deze keer het actieland. Twee leerlingen van onze school gaan daadwerkelijk bij de projecten van Edukans in Ethiopië kijken en zullen ons achteraf vertellen over hun ervaringen. Hiervoor moest er echt gesolliciteerd worden.

Wat een spanning in lokaal 32 op woensdag 20 november….. Uit bijna 30 brieven zijn uiteindelijk 5 kandidaten geselecteerd. Voor een echte examencommissie, die onder andere bestond uit twee vertegenwoordigers van Edukans, lieten 5 leerlingen zich van hun beste kant zien. Geweldig om te zien hoe ze zich in willen zetten voor beter onderwijs. Helaas kunnen we ze niet alle vijf laten gaan, ze hadden het verdiend! Er moest echter een keuze worden gemaakt. De gelukkige “winnaars” zijn:

Björn Michels (Mavo 3) en Bente Verhulst (V3)

Zij zullen in februari, samen met Hjerre (als begeleider), afreizen naar Ethiopië om daar met eigen ogen te gaan kijken bij de projecten van Edukans. Zij zullen zien wat de impact is van onderwijs in Afrika en van het werk van Edukans. Ze komen vast vol verhalen terug.

Afgelopen weken hebben we in de vorm van de verkoop van Tony Chocolonely onze eerste actie gehad voor Edukans. Op 10 januari zal de volleybalnacht plaatsvinden bij de Hanzehal. Verschillende leerling- en docentteams gaan de strijd aan om met de eer te gaan strijken. Het inleggeld komt volledig ten goede aan Edukans. Zo zullen er in de loop van het jaar nog meer acties volgen. Veel acties zullen gepland worden rondom het 100-jarig bestaan van de school in september 2020. Het BC symboliseert hiermee dat we staan voor goed onderwijs hier, op het BC, en verder weg.

Namens de Going Global commissie,

Sandra Weetink