GO MONO

Maandag 23 september kwam Team Alert bij ons op school om in de aula voorlichting te geven over het gevaar van mobiel telefoongebruik in het verkeer. Het project heet GO MONO. Door samen met onze leerlingen de sociale norm te bespreken dat MONO zijn in het verkeer normaal is, wil Team Alert het smartphonegebruik onderweg terugdringen. Ook wethouder Harry Matser was aanwezig en uitte zijn zorgen over het gebruik van mobieltjes in het verkeer.

     

Middels een aantal stellingen werd er driftig gedebatteerd over wat veilig is en wat niet. Ook werd aan de hand van een prachtige quiz over telefoongebruik in het verkeer duidelijk waar nu de oorzaak lag van de meeste ongelukken in het verkeer; het gebruik van het mobieltje tijdens het rijden, al dan niet in de auto of op de fiets.

Leerlingen konden dit ook proefondervindelijk vaststellen via een virtuele fietstocht door de school zonder een mobieltje en eentje op de fiets mét een mobieltje. De laatste variant met alle gevolgen van dien. Weet u de uitkomst al? Wij wel 😉

Uiteindelijk luidde de conclusie: we weten allemaal dat mobiel telefoongebruik in het verkeer enorme gevaren met zich mee brengt, maar het is voor velen toch moeilijk om afstand te doen van je telefoon. Een appje sturen tijdens het fietsen wordt door een groot aantal leerlingen gezien als een praktische combi.

Dus: