De wereld in

Op school doe je kennis en vaardigheden op waarmee je naar zelfstandigheid groeit. Onze school is een veilige omgeving waarin mensen je kennen. Een omgeving ook die ruimte biedt om te groeien naar volwassenheid. Vallen en opstaan hoort daarbij, net als de wereld verkennen.

Goed onderwijs is het eerste wat je van een school mag verwachten. Leren gebeurt op het Baudartius College in de vaklessen en daarbuiten. De eerste toetsweek zit erop, onderbouwleerlingen hebben hun draai in het gebouw aan de Isendoornstraat gevonden.

Na de toetsweek is de projectweek gestart, deze week zit vol met andere activiteiten. Leerlingen hebben eigen kwaliteiten en interesses. Via het brede projectaanbod willen we dat verder ontwikkelen.

Het Baudartius is een school met een Bèta Excellent-profiel en een erkende CultuurProfielSchool. We bieden al onze leerlingen een minimale basis aan technische innovaties, kunst- en cultuuronderwijs. Wij vinden het van grote betekenis dat leerlingen hun creativiteit ontwikkelen en kennis opdoen van kunst en cultuur in de brede zin van het woord. We zijn ervan overtuigd dat leerlingen met deze kennis beter in staat zijn om zichzelf, de ander en de wereld te leren kennen. Kunst kent geen eenduidige waarheid en is daardoor bij uitstek geschikt om anders te leren denken en kijken. De wereld in door te reizen naar Berlijn en Londen, excursies naar musea in binnen en buitenland of een Poëzieweek, op allerlei manieren hebben we de wereld van buiten binnen gehaald om ons te verrijken. Examenleerlingen hebben schoolexamens gemaakt op de manier waarop ook het centraal examen wordt afgenomen, dat is ook een stap naar de buitenwereld.

Nadine Kuipers