Wat is jouw niveau?

Op het Baudartius College werken we aan uitdagend onderwijs in een balans tussen traditie en vernieuwing. We kijken goed wat bij je past en op welk niveau je het best tot je recht komt.

Onze school biedt al bijna honderd jaar een hoogwaardige, prettige leeromgeving aan jonge mensen uit Zutphen en omstreken. Onze school staat voor goed onderwijs én veel mogelijkheden.

We dagen je uit om te groeien, boven jezelf uit te stijgen en je grenzen te verkennen en te verleggen. Zo haal je het beste uit jezelf en behaal je een diploma dat past bij jouw niveau en toekomstbeeld.

Mavo

Aan het eind van leerjaar twee kies je een profiel: Economie, Zorg & Welzijn, Groen of Techniek. Samen met je ouders en met hulp van de decaan ontdek jij wat het best bij je past. Wij stimuleren je om in zeven vakken eindexamen te doen, zodat je ruime doorstroommogelijkheden hebt naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en onze havo.

Havo

Aan het eind van leerjaar drie maak je een profielkeuze: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. De decaan helpt je bij het maken van jouw toekomstplannen. Met een havodiploma kun je gaan studeren in het hoger beroepsonderwijs (HBO) of doorstromen naar ons vwo.

Atheneum

Aan het eind van het derde jaar kies je een profiel: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Samen met je ouders en decaan ontdek je wat het best bij je past. Met een atheneumdiploma ligt de weg naar de universiteit voor je open.

Gymnasium

Aan het eind van het derde jaar maak je een profielkeuze: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. De decaan helpt je bij het maken van jouw toekomstplannen. Het gymnasium bereidt je voor op het wetenschappelijk onderwijs.

Cambridge Engels

Begin jij op havo- of vwo-niveau en wil jij de Engelse taal nog beter beheersen? Kies voor Cambridge Engels in plaats van de reguliere lessen Engels. Met alle CE-certificaten én je diploma op zak kun je worden toegelaten tot Engelstalige studies en buitenlandse universiteiten.

Naschools leren

Leerlingen die in een onrustige thuissituatie verkeren of thuis moeilijk de discipline kunnen opbrengen, bieden wij op school een rustige plek om te werken. Betere concentratie en focus leveren namelijk positieve schoolresultaten op en voorkomen hiaten in je kennis.