Leerlingen sparen docenten

Nee, het is geen nieuwe Albert Heijn-actie, maar de titel is figuurlijk bedoeld. Als de mavo-4 leerlingen weer eens een kans hadden hun docenten een sportieve loer te draaien dan was het wel vrijdag 15 september. Toch stonden de leerlingen met lege handen en keken de docenten na het laatste fluitsignaal positief verbaasd naar het scorebord (2-1).

Maar liefst 32 (van de 90) leerlingen hadden zich opgegeven om de strijd aan te binden met hun leraren. Een teken dat de wedstrijd na een kleine twintig edities meer leeft dan ooit. Logisch ook, omdat de wedstrijd ongeacht de uitslag uitmondt in een sportief feestje waar zowel leerlingen en leraren bij willen zijn. Een feestje waarbij de leerling en de docent elkaar eens op een andere manier ontmoet dan in een klaslokaal.

Wat viel er op deze editie? Er zit geen sleet op meneer Jansen. De routinier van de Berkenlaan zou wel drie dagen kunnen blijven rennen. Leerling Rintje Lambach is een handige pingelaar. In de les valt het wel mee, maar in het veld was hij voor docenten haast ongrijpbaar. Meneer Van Mierlo kon het niveau na een paar jaar afwezigheid nog aan. De EK-winst van de voetbalmeiden lijkt effect op onze meiden te hebben; er deden er veel mee! Meneer Boonman droeg zijn doelpunt aan zijn dochtertje Nore. Die lag echter langs de zijlijn te slapen.

Kortom, alleen maar winnaars op het voetbalveld van AZC. Al zal dat voor sommigen (ik zal geen namen noemen Albin, Benjamin, Timon) nog even wat anders voelen. En al was de tweede goal buitenspel, onrecht komen we ook wel eens tegen in het klaslokaal. Als jullie in mei met het felbegeerde papiertje wapperen is de uitslag ongetwijfeld al weer lang vergeten.

Meer foto’s: https://www.baudartius.nl/gallery/