Twee nieuwe scholen

Er is veel veranderd binnen het voortgezet onderwijs in Zutphen.
Hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Nieuwe school
Het Baudartius College en Het Stedelijk Lyceum starten met ingang van 1 augustus 2019 samen met een nieuwe school voor havo en vwo, het Eligant Lyceum (www.eligant.nl). Samen zorgen we ook voor een goede leerweg voor mavo- en mavo/havo-leerlingen: mavo-XL. De mavo-XL is onderdeel van het regionaal vmbo: het Kompaan College (www.kompaancollege.nl).

Advies en aanmelding
Wanneer je nu in groep 8 zit van de basisschool, dan kies je dus niet meer voor het Baudartius College of voor Het Stedelijk maar voor het Eligant Lyceum of voor het regionaal vmbo. Voor welke school je kiest, hangt af van het advies van de leerkracht van groep 8 van je basisschool.

  • Advies basisschool is havo, havo/atheneum, atheneum of gymnasium: je kunt je aanmelden voor het Eligant Lyceum. Vanaf 1 maart staat het aanmeldingsformulier online op www.eligant.nl.
  • Advies basisschool is mavo/havo met de aantekening dat de leerkracht groep 8 echt denkt dat je meer theoretisch bent ingesteld en havo aankan: je kunt je aanmelden voor de mavo-opstroom van het Eligant Lyceum. Op het Eligant zijn ongeveer 20 plekken beschikbaar voor leerlingen met een mavo/havo-advies. Een selectie maakt deel uit van de plaatsing. Zie voor meer informatie ook het ‘toelatingsbeleid” van het Eligant Lyceum. Vanaf 1 maart staat het aanmeldingsformulier online op www.eligant.nl.
  • Advies basisschool is mavo of mavo/havo: je kunt je aanmelden voor mavo-XL; locatie Zutphen of locatie Vorden. Vanaf 1 maart staat het aanmeldingsformulier online op www.kompaancollege.nl.
  • Advies basisschool is basis- of kaderberoepsgerichte leerweg of kader/mavo: je kunt je aanmelden voor het regionaal vmbo, locatie Zutphen of locatie Vorden. Vanaf 1 maart staat het aanmeldingsformulier online op www.kompaancollege.nl.

Je ouders melden je samen met jou aan. Dat kan vanaf 1 maart tot 15 maart.

Locaties
Eligant Lyceum: Isendoornstraat 3 in Zutphen

Kompaan College, afdeling mavo-XL: Isendoornstraat 3 in Zutphen of Het Hoge 41 in Vorden (op het aanmeldingsformulier kies je jouw locatie)

Kompaan College, afdeling basis- en kaderberoepsgerichte leerweg: Wijnhofstraat 1 in Zutphen of Het Hoge 41 in Vorden (op het aanmeldingsformulier kies je jouw locatie)

Het Kompaan College heeft zowel in de gemeente Bronckhorst (waar Vorden bij hoort) als in de gemeente Zutphen, toestemming voor nieuwbouw. Naar verwachting is de nieuwbouw over 3 jaar gereed.

Meer informatie
Op de websites van beide scholen vind je informatie. De website van het Eligant is www.eligant.nl; die van het regionaal vmbo is www.kompaancollege.nl.

We zien je graag op onze open dagen (klik hier voor een overzicht met alle data). Dat is een goed moment om onze leerlingen te spreken en sfeer te proeven. Ook zijn er weer proeflessen, daarvoor kun je je vanaf de open dag inschrijven.

Mocht je iets zoeken en je kunt het toch niet vinden, bel of mail (info@eligant.nl) ons dan even, dan helpen we je graag.

Tot ziens op het Eligant Lyceum en/of op het Kompaan College!